Avrupa’da yaşayan yüzlerce Türk vatandaşını Türkiye’den emeklilik vaadiyle dolandırdığı iddia edilen ve kendisini sosyal güvenlik uzmanı olarak tanıtan Erhan Nacar, Ankara’da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 309 yıla kadar hapsi istenen Nacar’ın milyonlarca Euro haksız kazanç elde ettiği öne sürülüyor.
Avrupa’nın dört bir yanından Türkiye’ye uzanan dev dolandırıcılık zinciri, yargı kararıyla yeni bir boyuta taşındı. Kendisini “sosyal güvenlik uzmanı” olarak tanıtarak televizyon programları ve seminerler aracılığıyla güven kazanan Erhan Nacar, gurbetçilerin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı. Nacar’ın Ankara’daki Sincan 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunduğu bildirildi.
SGK Primleri Hiç Yatırılmamış
Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda ve İsviçre’de yaşayan gurbetçiler, EYT ve yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olma hayaliyle Nacar’a on binlerce Euro ödeme yaptı. Ancak dosyalarının akıbetini sormak için SGK’ya başvuran mağdurlar, adlarına tek bir kuruş dahi prim yatırılmadığını öğrenince büyük bir şok yaşadı. Bazı mağdurların bu süreçte 20 bin ila 75 bin Euro arasında değişen meblağları Nacar’a teslim ettiği iddia ediliyor.
309 Yıla Kadar Hapis İstemi
Hazırlanan iddianamede, mağdur sayısının fazlalığı ve dolandırıcılık yönteminin niteliği göz önünde bulundurularak Erhan Nacar hakkında 103 kez 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası yani toplamda 309 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Mağdurlar, paralarını geri istediklerinde Nacar’ın “Gürcistan’a kaçarım” diyerek kendileriyle alay ettiğini ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiğini savundu.
Mağdurların Gözü Adalette
Dolandırıcılık iddiası nedeniyle tüm birikimlerini kaybeden gurbetçiler, adaletin yerini bulmasını bekliyor. Fransa’da yaşayan Aysel Aydın, “28 bin 700 Euro ödedim. Konsolosluk beni uyardığında her şey için çok geçti.” ifadelerini kullandı. Almanya’da yaşayan Recep İşcan ise “Almanya’daki evimizi sattık, 75 bin Euro verdik. Emekli olalım derken tüm birikimimizden olduk, şimdi ortada kaldık.”
Şüphelinin, mağdur ettiği yüzlerce kişiden toplamda milyonlarca Euro haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Yargılama sürecinin Ankara’da devam edeceği öğrenildi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































