Türkiye’de eşinin adına kayıtlı aracıyla seyir halinde iken trafik cezası kesilen gurbetçi, cezanın haksız olduğunu savunarak şikayetçi oldu.
Yurtdışında yaşayan bir gurbetçi vatandaş, Türkiye’de eşinin adına kayıtlı aracı kullanırken trafik polisi tarafından ve yasal haklarını hatırlatmasına rağmen cezai işlem uygulandığını belirterek duruma tepki gösterdi.
“Eşin adına kayıtlı aracı süremezsin”
Yaşadıklarını Silayolu.com’a anlatan gurbetçi vatandaşın iddiasına göre, trafikte seyir halindeyken trafik ekiplerince durdurulan vatandaşın ehliyet ve araç ruhsatı kontrol edildi. Ancak polis memuru, aracın eşi adına kayıtlı olmasından dolayı kendisinin bu aracı kullanamayacağını belirtti.
Polis aracın bağlanacağını söyledi
Gurbetçi, ilgili mevzuata göre “Aracın yurtdışında yerleşik olan eşi, çocukları, annesi veya babası tarafından kullanılabileceğini ve araç sahibi kişinin de mevzuatta açık bir şekilde belirtilmiş olduğu gibi araç içerisinde bulunmasının mecburiyeti olmadığını ” ifade etmesine rağmen, polis memurunun üslubunun tehditkâr bir hal aldığını, hatta eşini çağırmadığı takdirde aracın bağlanacağını söylediğini öne sürdü.
Olay sırasında yanında çocuğunun da bulunduğunu belirten vatandaş, eşinin taksiyle olay yerine gelmek zorunda kaldığını ve tüm açıklamalara rağmen ceza kesildiğini kaydetti.
“2 yıl önce yine benzer şekilde durdurdu”
Ceza tutanağını incelediğinde ise aracında sürüşü engelleyen aksesuar bulunduğu ve yayaya yol vermediği gerekçesiyle işlem yapıldığını gördüğünü belirtti. Söz konusu polis memurunun, iki yıl önce yine benzer şekilde aynı plakalı araçla kendisini durdurduğunu hatırladığını belirten vatandaş, şahsi bir husumet bulunduğundan şüphelendiğini dile getirdi. Özellikle aracının özel plakası olan “AL1 0GLJ”nin okunuşundan dolayı memurun rahatsızlık duyduğunu düşündüğünü ifade etti.
CİMER’e şikayet etti
Vatandaş, tüm konuşmaların eşinin ve çocuğunun önünde gerçekleştiğini, olayın polis yaka kamerası tarafından kayda alındığını vurgulayarak, bu tür uygulamaların hâlâ yaşanıyor olmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi. Gurbetçi vatandaş ayrıca konuyu CİMER’e şikayet ettiğini belirtti.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…













































