Fransa’da meydana gelen feci kazada, 17 ile 20 yaş arasındaki 5 genç yaşamını yitirdi. Araç yoldan çıkarak yaklaşık 25 metre aşağı düştü ve alev aldı.
Fransa’da son zamanlarda gençlerin karıştığı ölümlü trajik kazalara bir yenisi daha eklendi. Ardèche bölgesine bağlı Sarras yakınlarında meydana gelen olayda, içinde beş gencin bulunduğu araç kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı.
Araç alev aldı
Kaza, D270 kara yolunda meydana geldi. İlk belirlemelere göre sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan araç yaklaşık 25 metre aşağıya, nehir kenarına düştü. Düşüşün hemen ardından araç alev aldı.
Olay yerine ulaşan ekipler, aracın tamamen yandığını tespit etti. Yetkililer, araç içinde bulunan 5 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Hayatını kaybeden gençlerin 17 ile 20 yaşları arasında olduğu ve Rhône bölgesinden geldikleri belirtildi.
Çok sayıda ekip sevk edildi
Kazanın ardından geniş çaplı bir kurtarma operasyonu başlatıldı. Yaklaşık 40 itfaiyeci olay yerine sevk edilirken, zorlu arazi koşulları nedeniyle özel kurtarma ekipleri de müdahaleye katıldı. Sağlık ekipleri ve jandarma da bölgede görev aldı.
Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapatıldı. Ekipler hem yangını kontrol altına almak hem de olay yerinde inceleme yapmak için yoğun çaba harcadı.
Aynı bölgede daha önce de ölümcül kaza yaşanmıştı
Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Öte yandan aynı yolun geçmişte de benzer bir trajediye sahne olduğu ve ölümcül kazaların yaşandığı hatırlatıldı.
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…












































