Fransa hükümet sözcüsü Maud Brégeon, 2025 yılı başında göçmenlik konusunda yeni bir yasanın Parlamento’ya sunulacağını açıkladı. Yeni yasada oturum kartları ile ilgili de bir gelişme olabileceği belirtiliyor.
BFMTV kanalına yaptığı açıklamada, Brégeon, mevcut düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti ve “bir dizi düzenlemeye uyum sağlamak için yeni bir göç yasasına ihtiyaç var” dedi.
Gözaltı Süreleri Uzatılacak
Yeni yasa tasarısında, göçmenlerin idari gözaltı sürelerinin uzatılması öngörülüyor. Hükümet, şu an 90 gün olan maksimum gözaltı süresini 210 güne çıkarmayı planlıyor. Bu değişiklik, son zamanlarda göçmenlik konusunda daha sert önlemler alınmasını talep eden sağ partilerin baskısıyla gündeme geldi. Özellikle Eylül ayında Paris’te bir öğrencinin öldürülmesi olayının ardından sağcı gruplar, daha katı göçmenlik yasaları talep etmeye başlamıştı.
İçişleri Bakanı Bruno Retailleau da bu sert önlemleri destekleyenler arasında yer alıyor. Ancak Sosyalist Parti lideri Olivier Faure, bu yasa teklifini sert bir dille eleştirerek, hükümetin aşırı sağa taviz verdiğini iddia etti.
RN’nin Baskısı
Marine Le Pen liderliğindeki Ulusal Birlik (RN) partisi, yeni bir göç yasasının getirilmemesini “kırmızı çizgi” olarak ilan etmiş ve hükümeti bu konuda harekete geçmeye zorlamıştı. Hükümet sözcüsü Brégeon ise, “RN’nin desteğini aramayacağız” diyerek, hükümetin bu yasayı tüm parlamenter gruplarla müzakere edeceğini belirtti.
Bu açıklama, İçişleri Bakanı Gérald Darmanin’in 2023 yılında çıkardığı ve sağ partilerle yapılan tartışmalı müzakereler sonucu kabul edilen önceki göç yasasından sadece bir yıl sonra geldi. Yeni yasanın 2025’te Parlamento’da görüşülmesi bekleniyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































