Fransa’nın güneybatısında aralarında çok sayıda Türk işçinin de bulunduğu inşaat işçileri, işe gidiş-geliş tazminatlarının adil ödenmemesi nedeniyle başlattıkları grevde zafer kazandı. CGT sendikası, patronun tüm talepleri kabul ettiğini açıkladı.
Fransa’nın Bordeaux bölgesinde başlayan ve kısa sürede ülke genelinde yankı uyandıran inşaat işçilerinin grevi, işçilerin lehine sonuçlandı.
CGT sendikasının temsilcisi Olivier Schintu, yaptığı açıklamada, “Zafer yoldaşlar! Anlaşmanın uygulanmasını kabul ettiler ve zaman sınırlaması da kalktı. Bordeaux’daki işçileri dayanışmalarından dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Tüm Talepler Kabul Gördü
İşçiler, uzun süredir “petits déplacements” olarak adlandırılan kısa mesafe yol tazminatlarının adaletsiz uygulanmasına karşı mücadele ediyordu. Sendika tazminatların eşit şekilde ödenmesi, yol süresinin kısıtlanmaması ayrıca çalışma koşullarının iyileştirilmesi yönündeki taleplerinde ısrarcıydı.
Şirket, bugün alınan kararla, işçilerin tüm talepleri kabul edildi ve anlaşma resmen onayladı.
Türk İşçiler Grevin Bel Kemiğiydi
Bordeaux ve çevresinde çalışan birçok Türk inşaat işçisi greve en aktif şekilde katılan gruplar arasında yer aldı.
Grev süresince hem Fransız hem Türk işçilerin birlikte hareket etmesi, dayanışma ruhunu güçlendirdi. CGT yetkilileri, “Bordeaux’daki işçiler örnek bir birliktelik sergiledi” diyerek özellikle sahadaki Türk işçilerin kararlılığını övdü.
“Birlikte Direndik, Birlikte Kazandık”
Sendika, kararı “emeğin zaferi” olarak nitelendirdi. İşçiler ise “Artık işe gitmek için cebimizden para ödemeyeceğiz” diyerek sevincini paylaştı.
Ayrıca şirketin insan kaynakları biriminin sendikayı arayarak sonucu resmi olarak bildirdi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir.















































