Fransa’nın Alès kentinde Türk kökenli aileye ait kebab restoranı kundaklanarak tamamen yok edildi. İşletme sahibi, saldırıdan önce kendisinden 50 bin Euro haraç istendiğini ve tehdit edildiğini açıkladı.
Fransa’nın Gard bölgesine bağlı Alès kentinde bulunan Hunkar Kebab restoranı, 17 Şubat gecesi çıkan yangında tamamen kül oldu. Yaklaşık 250 metrekare büyüklüğündeki işletmenin kundaklama sonucu yok olduğu ve en az 250 bin Euro zarar oluştuğu bildirildi.
Alès Savcılığı, olayla ilgili kundaklama ve organize şekilde haraç girişimi şüphesiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. Soruşturma Alès Emniyeti tarafından yürütülüyor.
“50 bin Euro istediler, ailemi tehdit ettiler”
Restoranın ortak sahiplerinden Ramazan Güven, yangından önce kendisine internet üzerinden ulaşan kişilerin 50 bin Euro talep ettiğini söyledi. Güven, kendilerini “DZ Mafia” olarak tanıtan kişilerin ailesini de tehdit ettiğini belirtti.
İşletme sahibi, “Bir kişi kendisini DZ Mafia üyesi olarak tanıttı. Aileme yönelik tehditler aldık. Bu restoran bizim hayalimizdi. Günde 13 saat çalışarak kurduk,” dedi.
2 yıllık yatırım bir gecede yok oldu
Yaklaşık iki yıl önce açılan restoranın tamamen yeni ekipmanlarla kurulduğu ve ciddi bir yatırım yapıldığı belirtildi. Yangın sonrası restoranın içindeki tüm ekipman, mutfak malzemeleri ve soğutma sistemleri kullanılamaz hale geldi.
Yangın sonrası geriye sadece yanmış ekipmanlar ve ağır hasar görmüş yapı kaldı.
Savcılık: Tüm ihtimaller değerlendiriliyor
Savcılık, olayın organize suç kapsamında haraç girişimi olabileceğini değerlendirirken, ticari anlaşmazlık ihtimalinin de araştırıldığını açıkladı. Yetkililer, soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğünü ve sorumluların tespiti için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
Yetkililer, Fransa’da son dönemde restoranlara yönelik tehdit ve kundaklama olaylarının arttığına dikkat çekerken, bu tür saldırıların organize suç bağlantılı olabileceğini belirtti.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































