Fransa’yı sarsan “Mazan toplu tecavüz davası” yeniden gündemde. 44 yaşındaki Türk asıllı sanık Husamettin D., daha önce 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Karara itiraz eden tek sanık olarak yeniden yargılanıyor. Savcı, bu kez 20 yıla kadar hapis cezası istiyor.
Fransa’da büyük yankı uyandıran “Mazan davası”, yeniden mahkeme önünde.
2019 yılında yaşanan olayda, eşi tarafından uyutulan Gisèle Pelicot adlı kadına onlarca erkeğin tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı.
Olayın merkezindeki isimlerden biri olan Türk asıllı Husamettin D. (44), 2024 yılında 9 yıl hapis cezası almıştı.
Ancak 50 sanıktan yalnızca Husamettin D., karara itiraz ederek temyize gitti. Bugün Nîmes İstinaf Mahkemesi’nde yeniden yargılanıyor.
“Ben Tecavüzcü Değilim, Tuzak Kuruldu”
Mahkemede ifadesini tekrarlayan Husamettin D., kendisini “tuzak kurbanı” olarak niteledi: “Ben tecavüzcü değilim. Böyle bir şey yapmadım. O gece normal bir çiftle buluştuğumu sandım.”
Sanık, kadının kocası Dominique Pelicot tarafından kandırıldığını ve olayın “üçlü ilişki” gibi gösterildiğini iddia ediyor. Avukatı Me Sylvie Menvielle, müvekkilinin “Pelicot’un manipülasyonuna uğradığını” savunarak beraat talep etti.
“Ben Anladım Ama Korktum”
Husamettin D., duruşmada o gece yaşananları anlatırken şunları söyledi:
“Başta kadının tepki vermediğini fark ettim. ‘Karın ölü gibi’ dedim, o da ‘abartıyorsun’ cevabını verdi.
O anda kadının bilincinin kapalı olduğunu anladım ama korktum ve çıkamadım.”
Mahkeme kayıtlarında yer alan videolarda, sanığın olay sırasında sessizce hareket ettiği, duraksadığı ve bazı anlarda “kararsız kaldığı” görülüyor.
Kurban: “Beni Savunma Yorgun Düşürdü”
Bugün 70 yaşında olan mağdur Gisèle Pelicot, yeniden mahkeme salonuna çıkmak zorunda kaldı. İlk duruşmada olduğu gibi, avukatın “bu bir oyun olabilir” yönündeki savunması üzerine salonu terk ettiği bildirildi.
20 Yıla Kadar Hapis Cezası Riski
Bu yeniden yargılamada Husamettin D., “tecavüz suçuna iştirak” suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıya.
Savcılık, “Mağdurun bilincinin kapalı olduğunu anlamamak mümkün değildi” diyerek cezayı artırma talebinde bulundu.













































