İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başlatılan operasyon kapsamında, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı. 106 kişiyle ilgili yürütülen operasyonun Medya A.Ş., ihaleler, kent uzlaşısı ve terör soruşturmasıyla ilgili olduğu belirtildi. Açıklamalar, İmamoğlu ve şüpheliler hakkında iki ayrı soruşturmanın başlatıldığını gösteriyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 84 kişinin gözalıtna alındığını, 22 şüpheli için ise işlemlerin sürdüğünü bildirdi.
Beylikdüzü ve Şişli belediye başkanları da gözaltında
Operasyonda İmamoğlu’nun yanı sıra İBB Başkanı Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile şarkıcı Ercan Saatçi’nin de aralarında bulunduğu 84 şüpheli gözaltına alındı.
Sabah saatlerinde gözaltına alınan İmamoğlu, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Terör ve yolsuzluk soruşturması
İlk soruşturma “Kent uzlaşısı” adı verilen yapılanma ile ilgili. Bu soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan hakkında gözaltı karar verildi.
Bu soruşturmada, sanıklara, “İBB iştiraki İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ bünyesinde terör örgütü mensupları/ sempatizanlarının işe alındığı” suçlaması yöneltildi. Bu soruşturmada, İmamoğlu dahil, 7 kişi hakkında “PKK/KCK terör örgütüne yardım etme suçunu işledikleri için gözaltına kararı istendi.
Soruşturma kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe de gözaltına alındı.













































