‘İthal’ evliliklere Sarkozy engeli

Reklam

Artı33 Özel-Haber

2017’de düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden adaylığını açıklayan Cumhuriyetçi Parti(PR) Genel Başkanı Nicolas Sarkozy, yeniden seçilmesi durumunda aile birleşimi hakkını askıya alacağını açıkladı. Sakozy’nin bu adımı yürürlüğe koyması durumunda Türkiye’den gerçekleştirilen evliliklerde gelin ya da damadın yasal hak olarak Fransa’ya gelişleri de kalkmış olacak.

Onclick Popunder

Artı33’ün incelediği, Nicolas Sarkozy’nin ‘Herşey Fransa için’ başlıklı seçim beyannamesinde konuyla ilgili eski cumhurbaşkanı, ”Gelecek iktidar dönemimde, yeni bir Schengen Antlaşması  imzalanana kadar aile birleşimi hakkı askıya alınacak.” ifadelerine yer verdi.

‘Aile birleşim hakkı toplumsal ve ulusal uyumu tehdit ediyor’

Sarkozy, 1976’da dönemin Cumhurbaşkanı Valéry Giscard d’Estaing tarafından yürürlüğe konulan aile birleşimi hakkının da bir hata olduğunu savundu. Uygulamanın iyi niyetle yürürlüğe konduğunu savunan Nicolas Sarkozy, ancak hiçbir politikacının o dönem bugünkü problemleri kestiremediğini aktardı. Aile birleşimi hakkının tahammül edilemez bir boyuta geldiğini savunan eski cumhurbaşkanı, toplumsal ve ulusal uyumu da tehdit eder hala büründüğünü iddia etti. 40 yıldır yürürlükte olan yasanın sonuçlarına da değinen Nioclas Sarkozy, entegrasyonun başarısızlıkla sonuçlandığını, banliyölerin grup gettolarına döndüğünü söyledi.

Sarkozy, Avrupa Birliği’nin ulusal manada yeni bir göç politikası yürürlüğe koyacağı zamana kadar aile birleşim hakkının askıya alınacağını kaydetti.

Evliliklerde istek hakkı 2006 yılında zorlaştırılmıştı

29 Nisan 1976’da yürürlüğe konan aile birleşim hakkı, yabancı bir kişiye Fransa’da yaşayan eşi ya da 18 yaşın altındaki çocuğunun yanına gelme hakkı tanıyordu. 2006 yılında  aile birleşimi hakkından yararlanmak isteyenler için şartlar zorlaştırılmış, başka ülkedeki eşini istek etmek isteyenler için en az 18 ay Fransa’da yaşama kuralı getirilmişti. Ayrıca istekte bulunacak kişinin  sürekli bir işte çalışıp en az asgari ücret kazanması ve oturduğu evin de yeterli olması da istenen şartlar arasındaydı. Fransa’da aile birleşimi hakkı elde edenler sürekli oturum alma hakkına da sahip oluyordu.

Fransa Yabancılar Şubesi’nin (DGEF) rakamlarınA göre 2015 yılında 89 bin 630 kişi aile birleşimi yoluyla Fransa’ya geldi.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz