Hollanda’da yaşayan 39 yaşındaki Kayserili gurbetçi Kadir Aksu, iptal olan umre turu sonrası kutsal yolculuğunu motosikletiyle tek başına yaptı.
Hollanda’da yaşayan Kayserili gurbetçi Kadir Aksu, umre ibadetini yapmak için bir tur şirketiyle anlaşmıştı. Ancak tur, hac dönemiyle çakıştığı gerekçesiyle iptal edilince Aksu, “Artık bekleyemem” diyerek kendi yolculuğunu planladı. Motosikletle Suudi Arabistan’a giden bir Türk’ten ilham alan Aksu, kısa sürede hazırlıklarını tamamlayarak yola çıkmaya karar verdi.
Umre Turu İptal Oldu, “Kendi Yolumu Çizerim” Dedi
31 Ağustos’ta Amsterdam’dan yola çıkan Aksu, 3 günde İstanbul’a ulaştı. Burada kısa bir mola verdikten sonra Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a geçti ve Medine’ye doğru yol aldı. Yaklaşık 8 bin kilometrelik bu yolculuğu boyunca birçok zorlukla karşılaştığını ancak hiçbir an geri dönmeyi düşünmediğini söyledi.
“Hiç Tereddüt Etmedim”
İki yıldır motosiklet kullandığını ancak hiç uzun yol tecrübesi olmadığını belirten Aksu, “Motorla umreye gitme fikri aklıma geldiğinde hiç tereddüt etmedim. İnsan bazen kaybedecek bir şeyi olmayınca gözü görmüyor. Allah’a teslim olup yola koyuldum” dedi.
Yol boyunca birçok kişinin kendisine yardım ettiğini, yiyecek ve konaklama desteği sağladığını anlatan Aksu, “Yabancı plakayı gören herkes nereden geldiğimi merak ediyordu. Hikayemi duyunca insanlar hem şaşırdı hem de bana dua etti” ifadelerini kullandı.
“Kabe’deki Huzur Anlatılamaz, Yaşanır”
İlk durağı Medine olan Kadir Aksu, burada 7 gün kaldıktan sonra Mekke’ye doğru ihramlı şekilde yola çıktı. 45-50 derece sıcaklıkta motosiklet kullanmanın çok zor olduğunu, ihram nedeniyle koruyucu kıyafet giyemediğini anlattı. Yolda motosikletinin vites kolunun çıkması gibi arızalarla da uğraştı.
Aksu, “Mekke’ye vardığımda tüm yorgunluğum bitti. Kabe’deki huzur anlatılamaz, yaşanır. Bu yolculuk bana unutulmaz bir manevi tecrübe kazandırdı” dedi.
“Motorculara Tavsiyem: Yola Çıkın, Ama Niyetiniz Güzel Olsun”
Yaklaşık 10 gün süren yolculuğu boyunca birçok dost edindiğini söyleyen Aksu, “Yolda tanımadığım insanlar beni evine davet etti, misafir etti. Türkiye’ye dönünce de aynı misafirperverliği gördüm” dedi.
Aksu, umre ibadetini tamamladıktan sonra tüm motor tutkunlarına seslenerek, “Bu yolculuk bana hem sabrı hem de teslimiyeti öğretti. Motorculara tavsiyem, eğer niyetiniz güzelse Allah yolunuzu açıyor” ifadelerini kullandı.













































