Vietnam ziyareti sırasında eşi Brigitte Macron’un kendisine tokat attığına dair görüntülerin yayılması üzerine Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron iddiaları yalanladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Vietnam’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin başlangıcında, eşi Brigitte Macron’un kendisine tokat attığı yönündeki söylentilere açıklık getirdi. Sosyal medyada viral olan görüntüler hakkında konuşan Macron, iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve “Şakalaşıyorduk, lütfen herkes sakin olsun” dedi.
“Ne tokat var ne de kavga”
Söz konusu görüntüler, 26 Mayıs Hanoi Havalimanı’nda çekildi. Associated Press tarafından yayınlanan videoda, Macron’un uçaktan indiği sırada Brigitte Macron’un ellerini yüzüne doğru uzattığı görülüyor. Hareket, birçok kişi tarafından tokat olarak yorumlandı. Ancak Macron ve çevresi, bunun bir “çiftler arasında şakalaşma” olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı, daha önce de benzer şekilde sosyal medyada yayılan ve yanlış yorumlanan görüntülere atıfta bulunarak, “Biri çıkıyor, ben uyuşturucu taşıyorum diyor; sonra başka biri Türk liderle kavga ettiğimi söylüyor; şimdi de karımla kavga ettiğim söyleniyor. Bunların hiçbiri doğru değil” şeklinde konuştu.
Eşiyle birlikte merdivenlerden indi
Videoda tokat iddialarının ardından Macron’un sakin şekilde eşiyle uçağın merdivenlerinden indiği ve Brigitte Macron’un eşinin uzattığı eli tutmak yerine korkuluğa yöneldiği görülüyor. Bu detay da spekülasyonlara neden oldu.
Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Başkan ve eşi sadece şakalaşıyordu. Bu, yolculuk öncesi kısa ve sıradan bir andı” denildi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































