
Yurt dışında Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde oy verme işlemi dün tamamlandı. Yurt dışındaki vatandaşlar temsilcilikler ve gümrük noktalarında uzun kuyruklar oluşturdu.
Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alınan bilgiye göre, dün akşam saat 23.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 889 bin 398 oldu.
Yurt dışında ve gümrüklerde kullanılan toplam oy sayısı 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde 1 milyon 839 bin 461 olmuştu.
Oy sayısı birinci turu geçti
Yaklaşık 800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa’da başkent Paris ile Strazburg, Lyon, Nantes, Bordo ve Marsilya kentlerinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi.
Orleans, Mulhouse ve Clermont-Ferrand kentlerinde de Türk seçmenler 20-21 Mayıs’ta 2 gün boyunca oy kullanmıştı.