Avusturya’nın Braunau kentinde yaşayan gurbetçi ailenin, 200 bin Euro’dan fazla mal varlığı olmasına rağmen devletten 66 bin 457 Euro sosyal yardım aldığı ortaya çıktı.
Türk aile Ekim 2023’te Avusturya’ya iltica başvurusunda bulunarak Braunau’da bir sığınmacı merkezine yerleştirildi. Aile, iki küçük çocukla birlikte “maddi sıkıntı içinde” olduklarını beyan etti. Ancak yapılan soruşturmada, babanın Türkiye’de 4,4 hektarlık bağa sahip bir çiftliği, İstanbul’da bir dairesi ve 150 bin Euro değerinde Bitcoin varlığı bulunduğu tespit edildi.
Mal varlığını sakladıkları ortaya çıktı
Usulsüzlük, yapılan rutin bir kontrolde ortaya çıktı. Yetkililer, babanın telefonunda Türkiye Tapu Kadastro sistemiyle bağlantılı bir uygulama buldu. Uygulamada aileye ait tüm gayrimenkuller listelenmişti. Bitcoin cüzdanına da kısa sürede ulaşıldı. Aile, mal varlığını sakladığını itiraf etti.
66 bin Euro geri ödenecek
Avusturya eyalet yönetimi, olaya hızlı şekilde müdahale ederek 20 Temmuz’da geri ödeme kararı çıkardı. Ailenin, konaklama, yiyecek, sağlık sigortası ve bakım için verilen toplam 66 bin 457 Euro’yu iade etmesi gerekiyor.
“Sıfır tolerans göstereceğiz”
Oberösterreich Sosyal İşler Bakanı Christian Dörfel (ÖVP), “Yardımseverliğimizi kötüye kullananlara karşı sıfır toleransımız var. Bu olay, iltica edenlerin gerçekten yardıma muhtaç olup olmadığının daha sıkı inceleneceğini gösteriyor.” açıklamasını yaptı.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.












































