Paris, Frankfurt, Berlin ve Viyana’dan Ankara’ya yapılan direkt uçuşlarda doluluk oranı 2025 itibarıyla yüzde 90’ın üzerine çıktı. Başkentten yurt dışına olan yoğun talep, yeni hatların açılması için umut veriyor.
Türk Hava Yolları’nın (THY) 2017’nin son döneminde başlattığı Paris, Frankfurt, Berlin ve Viyana’dan Ankara’ya direkt uçuşlar her geçen yıl daha da ilgi görüyor. 2018’de yüzde 75 olan doluluk oranı, 2025 itibarıyla yüzde 90’ı aşarak rekor seviyeye ulaştı.
Başkentten Avrupa’ya Talep Büyük
THY şu anda Ankara’dan Paris, Frankfurt, Stuttgart, Berlin, Viyana, Hamburg, Moskova ve Stockholm’e direkt sefer düzenliyor. Pegasus ise 10 farklı noktaya uçuş gerçekleştiriyor. Özellikle yaz aylarında doluluk oranlarının yüzde 90’ın da üzerine çıktığı belirtiliyor.
Yeni Hatlar İçin Beklenti Yükseliyor
Esenboğa Havalimanı işletmecisi TAV’dan alınan bilgilere göre dış hat uçuşlarında ortalama doluluk yüzde 80’in üzerinde seyrediyor. Ankara’nın bu performansı, başkentten New York ve Londra gibi uzun mesafeli direkt uçuşların da artık hayal olmadığını gösteriyor.
“Ankara Sınavı Geçti”
Uzmanlara göre Ankara’nın dış hatlardaki başarısı Türkiye’nin sadece ülkeler değil şehirler arasında da rekabet edebildiğinin göstergesi. Doluluk oranlarının yüzde 90’ı aşması, yeni uçuş noktalarının eklenmesi için güçlü bir gerekçe oluşturuyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.











































