Türkiye’den gelen bir yolcu uçağı, Almanya’daki Münster-Osnabrück Havalimanı’nda pistten çıkma tehlikesi yaşadı. 200 yolcu yara almadan kurtuldu, havalimanında uçuşlar saatlerce durdu.
Olay, Çarşamba akşamı Almanya’nın Münster-Osnabrück (FMO) Havalimanı’nda meydana geldi. Antalya’dan gelen Mavi Gök Airlines’a ait olan Boeing 737-800 tipi uçak, iniş sırasında pistin kenarına sürüklendi. Pilotun son anda yaptığı acil frenleme sayesinde uçak asfalt pistin dışına çıkmadı.
Yolcular Tahliye Edildi
Yaklaşık 200 yolcu merdivenle güvenli şekilde tahliye edildi. Uçağın pistten çekilmesi için özel araçlar kullanıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Uçuşlar İptal Edildi
Kazadan sonra havalimanında operasyonlar saatlerce durduruldu.
4 uçak Hannover ve Köln’e yönlendirildi.
3 Antalya uçuşu ise tamamen iptal edildi. Yolcular Köln ve Düsseldorf’a otobüslerle taşındı.
Almanya Federal Havacılık Dairesi, olay sırasında pilotun geç fren yapmasının nedenlerini araştırıyor. Uçağın kara kutuları incelenmeye alındı.
“Kıl Payı Facia Atlatıldı”
İtfaiye ekipleri, olayın ciddi bir kazaya dönüşmesinin son anda önlendiğini belirtti. Uçağın gövdesinde herhangi bir hasar oluşmadığı bildirildi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































