Almanya’daki Saarbrücken Havalimanı’nda görevli gümrük ekipleri, Türkiye’den gelen bir çiftin bagajlarında yaklaşık 60 kilo meyve ve sebze ele geçirdi.
Almanya’nın Saarland eyaletinde bulunan Saarbrücken Havalimanı’nda gerçekleştirilen gümrük kontrolünde dikkat çeken bir olay yaşandı. Fransa üzerinden gelen 57 ve 61 yaşlarındaki bir çiftin valizlerinde yapılan incelemede yaklaşık 60 kilogram meyve ve sebze bulundu.
Yetkililer, Türkiye’den gelen yolcuların taşıdığı beş valizin neredeyse tamamen gıda ürünleriyle dolu olduğunu açıkladı. Kontroller sırasında özellikle taze meyve ve sebzelerin yoğunlukta olduğu belirtildi.

“Sıkı kısıtlamalar uygulanıyor”
Saarbrücken Ana Gümrük Müdürlüğü Basın Sözcüsü Nicole Hübner, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden getirilen bitkisel ürünlere yönelik ciddi kısıtlamalar bulunduğunu söyledi.
Hübner, bu kuralların temel amacının tarım ürünleriyle birlikte ülkeye taşınabilecek hastalık ve zararlıların yayılmasını önlemek olduğunu ifade etti.
Yetkililer, söz konusu ürünlerin ilgili mevzuat kapsamında kontrol altına alındığını ve daha sonra imha edildiğini açıkladı.
Gurbetçilere uyarı
Gümrük yetkilileri, Avrupa dışından gelen yolcuların özellikle meyve, sebze ve diğer bitkisel ürünleri taşımadan önce güncel kuralları mutlaka kontrol etmesi gerektiğini vurguladı.
İthal edilen ürünlerin ülkeye giriş şartlarını karşılayıp karşılamadığına ise ilgili gıda denetim kurumlarının karar verdiği belirtildi.
Son dönemde Avrupa ülkelerinde özellikle tarım zararlıları ve bitki hastalıklarına karşı denetimlerin artırıldığı ifade ediliyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.












































