Fransa’da zenginlerin Notre Dame seferberliği: 300 milyon Euro bağışladılar

Reklam

Fransız kültür tarihinin çok önemli parçalarından biri olan ve 9 asır önce inşa edilen Notre Dame Katedrali’nin 8.5 saatte kül olmasının ardından ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı. İlk büyük yardımı Fransız milyarder François-Henri Pinault, 100 milyon Euro ile yaptı

Fransa’da tarihi eserlerle ilgili çalışmalar yapan Miras Vakfından yapılan açıklamada, katedralin restorasyonu için ulusal yardım kampanyası başlatılacağı belirtildi. İlk yardım Fransa’nın lüks markaların sahibi ailesinden geldi.

Gucci, Saint Laurent ve Alexander McQueen, Bottega Vanega gibi lüks markaları bünyesinde barındıran şirketler grubu Kerin’in Yönetim Kurulu Başkanı, Fransız milyarder François-Henri Pinault, Notre-Dame’ı yeniden inşa etmeye yönelik 100 milyon Euro bağışta bulunduğunu açıkladı. Öte yandan Notre Dame Katedrali’nin yangın sonrası onarılması için online bağış platformunda sayfa açıldığı belirtildi.

Onclick Popunder

200 milyon Euro bağışladılar

Bu sabah da Fransa’nın en zenginleri arasında yer alan LVMH Grubu bünyesinde bulunduran Arnault ailesi de Notre Dame’ın restorasyonu için 200 milyon Euro bağışta bulunacaklarını duyurdu.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz