Fransa’da tamamlayıcı sağlık sigortası “mutuelle”de yeni dönem! 1 Aralık’ta başladı

Reklam

Fransa’da tamamlayıcı sağlık sigortasını iptal ettirmek kolaylaştı. Artık 1 yılı dolduranlar istediği anda sözleşmeyi durdurabilecekler.

Fransa’da tamamlayıcı sağlık sigortası Mutuelle ile ilgili değişiklik 1 Aralık’ta yürürlüğe girdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da seçim vaatleri arasında yer alan değişiklik ile tamamlayıcı sağlık sigortasının hiçbir ücret ödemeden iptal etmek artık mümkün olacak.

Onclick Popunder

1 yıl sonra istediği anda iptal edebilecek

Değişikliğe göre tıpkı ev ve araç sigortalarında olduğu gibi “mutuelle”lerde de 1 yılını dolduran bir kişi, yeni sözleşme tarihini beklemeden istediği anda kontratı iptal edebilecek. Bu kişilerden sigorta şirketi hiçbir ücret talep edemeyecek. Ancak kontrat tarihinden önce iptal hakkın 1 yılda 1 kez kullanılabilecek.

Konu ile ilgili konuşan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 14 Temmız 2019’da kabul edilen yasanın 1 Aralık’da yürürlüğe girdiği duyuruldu. Yeni değişikliğin hiöbir ceza ödemeden vatandaşlara tamamlayıcı sigortayı kapatma imkanı tanıdığı hatırlatıldı.

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz