Météo France, bu çarşamba itibarıyla 44 departmanı kar, buzlanma ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle sarı alarma aldı. Soğuk hava dalgasının hafta sonuna kadar etkisini artırması bekleniyor.
Fransa’da geçen haftaki sıcak havaların ardından ülke bir anda kış şartlarına teslim oldu. Çarşamba günü başlayacak kar, buzlanma ve fırtına riskinin hafta boyunca birçok bölgede etkili olacağı bildirildi.
44 Departmanda Sarı Alarm
Météo France, sabah yayımladığı bültende 44 departmanı kar ve buzlanma, bazılarını ise kuvvetli rüzgâr nedeniyle sarı alarma aldı. Perşembe günü için bu sayı 46’ya yükseliyor.
Günün ilerleyen saatlerinde ülkenin kuzeyinde, alçak bölgelerde dahi kar yağışı ihtimali bulunuyor.
Alarm Verilen Departmanlar
Ain, Aisne, Ardennes, Aube, Aveyron, Cantal, Corrèze, Côte-d’Or, Creuse, Doubs, Jura, Loire, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Moselle, Nièvre, Oise, Orne, Puy-de-Dôme, Bas-Rhin, Haut-Rhin, Haute-Saône, Saône-et-Loire, Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Vosges, Yonne, Territoire de Belfort, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne ve Val-d’Oise kar-buzlanma riskiyle uyarılırken; Calvados, Côtes-d’Armor, Ille-et-Vilaine, Manche, Nord, Pas-de-Calais, Seine-Maritime ve Somme rüzgâr ve yağışlar nedeniyle alarma alındı.
Kar Yağışı Sınır Bölgelerinde Daha Etkili Olacak
Belçika ve Almanya sınırına yakın bölgelerde karın yağmurla karışık şekilde görülmesi beklenirken, Massif Central, Jura, Alpler ve Pireneler’de kar seviyesi 600 metreye kadar inecek.
Normandiya’dan Hauts-de-France’a kadar geniş bir hat üzerinde çarşamba akşamından itibaren kar sağanakları ve zaman zaman grésil etkili olabilir.
Kuvvetli Rüzgâr ve Çok Düşük Sıcaklıklar
Manş kıyılarında rüzgâr hızının 80–90 km/s’ye çıkması tahmin ediliyor. Ülke genelinde sıcaklıklar sert düşüş gösterecek. İç kesimlerde -3°C’ye kadar inen soğuklar beklenirken, kuzeyde 2–5°C arası ölçülecek. Korsika ise 13–19°C ile daha ılıman kalacak.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































