Avrupalı belediye başkanları, yolsuzluk suçlamasıyla Silivri’de tutuklu bulunan eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’a gidecek.
Avrupa Parlamentosu Üyesi Dario Nardella, tutuklu eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Avrupalı belediye başkanları ile birlikte önümüzdeki hafta İstanbul’a gideceklerini söyledi. “Avrupalı belediye başkanları, haksız yere tutuklananların serbest bırakılmasını talep edecek” diyen Nardella, “AB bu duruma göz yumamaz” ifadesini kullandı.
“AB bu duruma göz yumamaz”
Avrupa Parlamentosu Üyesi, Eski Floransa Belediye Başkanı ve Avrupa şehirleri arasında iş birliği ağı olan Eurocities Başkanı Dario Nardella, Avrupalı belediye başkanlarıyla birlikte önümüzdeki hafta İstanbul’a giderek tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma göstereceklerini söyledi. Nardella, “Avrupalı belediye başkanları, haksız yere tutuklananların serbest bırakılmasını talep edecek. AB bu duruma göz yumamaz. Demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşmaları yapılmamalı” dedi.
“Altı ay önce İstanbul’da arkadaşım Ekrem İmamoğlu’nu kucakladım”
Nardella, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Altı ay önce İstanbul’da arkadaşım Ekrem İmamoğlu’nu kucakladım. Bir ay sonra Silivri’de hapse atıldı ve CHP’li 16 belediye başkanı ile birlikte halen orada tutuluyor.
Avrupalı belediye başkanları önümüzdeki hafta İstanbul’a giderek dayanışma gösterecek ve haksız yere tutuklananların serbest bırakılmasını talep edecek.
AB bu duruma göz yumamaz. Demokrasi ve insan haklarını ihlal eden hükümetlerle ticaret anlaşmaları yapılmamalı”












































