Paris Kamu Hastaneleri Kurumu ürün sağlayan bir sağlık firmasının Nanterre’deki tesislerinden, değeri 1 milyon Euro’yu bulan kanser ilaçları çalındı.
Fransa’nın başkenti Paris yakınlarındaki Nanterre kentinde, Paris Kamu Hastaneleri Kurumu’na (AP-HP) ürün sağlayan bir sağlık tedarikçisinin deposundan 1 milyon Euro değerinde kanser ilacı çalındı. Polis kaynaklarına göre, tesis kapılarında herhangi bir zorlama veya kırık kapı izine rastlanmadan gerçekleştirildi.
Hırsız ya da hırsızlar, çok sayıda kanser ilacının bulunduğu kolileri alıp kaçarken, soğuk hava odasındaki bazı kutuları da dışarı çıkararak kullanılmaz hale getirdi. Olay anında depoda bulunan güvenlik görevlisi, maskeli ve eldivenli bir kişiyle karşılaşmasına rağmen müdahale edemedi ve polisi zamanında bilgilendiremedi.
Kamu hastaneleri kurumu AP-HP, hırsızlık şüphesini doğrularken, devam eden soruşturma nedeniyle daha fazla açıklama yapamayacaklarını bildirdi. Yetkililer, olayın hasta tedavileri üzerinde herhangi bir olumsuz etkisi olmadığını da vurguladı.
Nanterre Savcılığı henüz konuya dair resmi bir açıklamada bulunmazken, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütülüyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































