Fransa’da bebek ölümlerinde esrarengiz artış!

Reklam

Fransa’da birkaç yıldır 1 yaş altı çocuklarda ölümlerdeki artış, bebeğin ve annenin sağlık durumuna ilişkin veriler toplanmadığı için açıklanamıyor.

The Lancet’te 1 Mayıs’ta yayınlanan, ancak birkaç hafta boyunca okunabilen birçok araştırma, 1 yaşın altındaki bebek ölümlerinin birkaç yıldır arttığını gösteriyor.

Insee’nin verilerini derleyen ve 28 Şubat’ta internetten yayınlanan ilk çalışma, bir ülke nüfusunun sağlığının önemli bir göstergesi olan bebek ölümlerinin 2012 yılına kadar düştüğünü, ancak o zamandan beri artmaya devam ettiğini gösterdi. 2001’den 2019’a kadar analiz edilen veriler 53.077 bebek ölümünü gösterirken, ölüm oranı 2012’de 1.000 doğumda 3.32 ölümden 2019’da 3.56’ya yükseldi.

Onclick Popunder

1200’den fazla bebek ölümü gerçekleşti

Araştırmanın yazarlarından Profesör Martin Chalumeau, “Fransa’da her yıl bir yaşın altındaki çocukların yaklaşık 1.200’den fazla ölümünü gözlemliyoruz” diye açıklıyor. Bebek ölümlerinin çoğu yaşamın ilk gününde veya erken yenidoğan döneminde meydana geliyor.

Bebek ölümlerinde özel durum mu var?

Bu çalışmayı yürüten araştırmacılar, “Fransa’da 2012’den bu yana bebek ölümlerinde yaşanan son tarihsel artış göz önüne alındığında, nedenleri anlamak ve düzeltici eylemler hazırlamak için acil ve derinlemesine bir araştırma yapılması gerektiğini” belirtiyorlar. 4 Nisan’da internete konulan ikinci yayın, Fransa’nın bebek ölümleri açısından özel bir durum olabileceğini gösteriyor.

Oran diğer ülkelere göre çok yüksek

Karşılaştırma yapmak gerekirse, yaşamın ilk günündeki ölümler hesaba katıldığında 1000 doğumda ortalama 3,63 olan Fransa’daki rakamlar diğer ülkelere göre çok daha yüksek. Finlandiya, İzlanda, Slovenya ve Japonya’da veya Le Monde’un bildirdiği gibi İtalya’da 1000’de 2 civarındadır.

33 Avrupa ülkesini kapsayan Eurostat veri tabanına göre, Fransa erken doğum oranı için 14 yenidoğan oranı için 22. sırada yer aldı. Ancak anne yaşı ve ani bebek ölüm oranı gibi gebelik yaşı, doğum ağırlığı, doğumsal anomalilerin varlığı gibi veriler ölüm belgesinde yer almıyor.

Bu artışı başka bir faktör de açıklayabilir. Yayınların yazarlarına göre, 26 haftanın altındaki aşırı prematüre yenidoğanların resüsitasyonu Fransa’da diğer ülkelere göre daha az uygulanmaktadır.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz