Fransa’da bir gecede 70’ten fazla aracın lastikleri kesildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, güvenlik kameraları incelemeye alındı.
Fransa’nın Alsace bölgesindeki Oberhausbergen sakinleri pazartesi sabahına büyük bir şokla uyandı. Strazburg yakınlarındaki küçük kasabada çok sayıda kişi araçlarının zarar gördüğünü fark etti. Yapılan ilk incelemelerde onlarca otomobilin lastiklerinin kesildiği ortaya çıktı.
En az 70 araç hedef alındı
Saldırıda en az 70 aracın lastiği kesilerek patlatıldı. Olayların aynı bölgede bulunan en az yedi farklı sokakta gerçekleştiği belirtildi. Bazı araçların birden fazla lastiğinin zarar gördüğü ifade edilirken, maddi hasarın boyutunun büyük olduğu değerlendiriliyor.
Belediye tanık çağrısı yaptı
Oberhausbergen Belediyesi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada olayları “vandallık eylemleri” olarak nitelendirdi.
Belediye, gece saatlerinde şüpheli kişi veya kişilerle ilgili bilgi sahibi olan vatandaşlardan polise başvurmalarını istedi.
Güvenlik kameraları inceleniyor
Olayla ilgili henüz gözaltına alınan kimsenin olmadığı bildirildi. Ancak soruşturmayı yürüten ekiplerin belediyeye ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldığı açıklandı. Yetkililer, görüntüler sayesinde saldırganların kısa sürede tespit edilebileceğini düşünüyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































