Fransa’da sıcak hava dalgasının etkisi devam ederken, bugün 19 departmanda alarm verildi. Ülkede orman yangınları da sürüyor.
Üçüncü sıcak hava dalgasının etkisi altında olan Fransa’da Cuma günü sıcaklık rekor seviyeye ulaştı. Bugün sıcaklıkların 41 dereceye kadar çıkması bekleniyor.
Orman yangınlarıyla da mücadele eden Fransa’da bugün 19 departmanda turuncu alarm verildi. Alarmın verdiği bölgeler şu şekilde: Finistère, le Morbihan, la Loire-Atlantique, la Vendée, les Deux-Sèvres, la Charente-Maritime, la Charente, la Haute-Vienne, la Gironde, la Dordogne, le Lot, le Lot-et-Garonne, les Landes, les Pyrénées-Atlantiques, les Hautes-Pyrénées, la Haute-Garonne, le Tarn, le Tarn-et-Garonne, le Gers.
Öte yandan ülkede orman yangınları da artarak sürüyor.
Fransa’da sıcak havaların etkisiyle uzun süredir söndürülemeyen orman yangınları için Avrupa Birliği’nden (AB) de destek geldi.
Temmuz ayında ülke tarihinin en büyük yangınlarından birinin yaşandığı Gironde bölgesindeki Landiras’ta, önceki gün yeniden başlayan yangınlar perşembe günü de devam etti. AB yönetimi, Fransa’daki yangınların söndürülmesi için 4 uçak yolladı.












































