Fransa’da bazı belediyeler tarafından uygulanan “Cep Harçlığı” programı, yaz tatilinde gençlere hem çalışma deneyimi hem de gelir elde etme imkânı sunuyor. Programa katılan gençler çeşitli belediye görevlerinde yer alarak ücret alabiliyor.
Yaz tatilini değerlendirmek isteyen gençlere yönelik destek programları Fransa’da yoğun ilgi görüyor. “Argent de poche” adı verilen uygulama kapsamında 14 ila 17 yaş arasındaki gençler, yaşadıkları belediyelerde belirli görevleri yerine getirerek harçlık kazanabiliyor.
Yoğun ilgi görüyor
Bordeaux Belediyesi, bu yıl başvuruların beklenenden erken dolduğunu açıkladı. Yetkililer, gençlerin ve ailelerin programa katılabilmek için aylar öncesinden başvuru yaptığını belirtiyor.
Gençler çeşitli görevlerde çalışıyor
Programa kabul edilen gençler belediye binalarının bakımı, okul düzenlemeleri ve yerel etkinliklerin hazırlanması gibi görevlerde yer alıyor. Amaç, gençlerin çalışma hayatını tanıması ve toplumsal sorumluluk bilinci kazanması olarak gösteriliyor.
Haftalık 75 Euro verilecek
Program kapsamında gençlere 3 saat 30 dakikalık çalışma karşılığında 15 Euro ödeme yapılıyor. Katılımcılara ayrıca program sonunda eğitim ve kariyer başvurularında kullanabilecekleri bir katılım belgesi de verilecek.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.








































