Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle “tehdit” suçlamasıyla yargılanan ve 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan gazeteci Fatih Altaylı, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine tahliye edildi.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Altaylı’nın dosyasını rutin tutukluluk incelemesi kapsamında ele alarak yeni bir karar imza attı.
Avukatların İtirazı Kabul Gördü
Mahkeme heyeti, Fatih Altaylı’nın avukatları tarafından yapılan tahliye başvurusunu ve itiraz dilekçelerini değerlendirdi. Yapılan inceleme sonucunda, tutukluluk halinin devamına gerek görülmeyerek Altaylı’nın tahliyesine hükmedildi. Kararın ardından cezaevi işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi.
“Padişah Örneği” Nedeniyle Tutuklanmıştı
Fatih Altaylı’nın yargılanma süreci, 20 Haziran 2025 tarihinde kendi YouTube kanalında yaptığı bir yayındaki ifadeleriyle başlamıştı. Bir anket sonucunu değerlendirirken, “Bu millet hoşuna gitmediği, istemediği zaman padişahını boğmuş bir millettir” ifadelerini kullanan Altaylı hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatılmıştı.
4 Yıl 2 Ay Hapis Cezası Verilmişti
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Altaylı’nın sözlerinin tarihsel örnekleme adı altında “Cumhurbaşkanının hayatına yönelik saldırı tehdidi” içerdiği savunulmuştu.
Yargılama sonucunda mahkeme, Altaylı’yı suçlu bularak 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırmış ve tutukluluk halinin devamına karar vermişti. Bugün gelen tahliye kararı, yargı sürecinde yeni bir gelişme olarak kaydedildi.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































