Fransa’da aşırı sağ parti lideri Marine Le Pen, aile birleşimi için referandum çağrısı yaptı. Evlenip gelenlerin otomatik vatandaş olma haklarının ellerinden alınmasını istedi.
Fransa’da son günlerde göçmenlerle ilgili Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un başlattığı tartışmaya aşırı sağ parti lideri Marien Le Pen’de katıldı.
Le Pen’den referandum çağrısı
Ulusal irliktelik(RN) partisinin lideri Marine Le Pen, BFM TV’de katıldığı programda aile birleşimi ile ilgil soruya cevap verdi. Le Pen, yaptığı açıklamada aile birleşimiyle ilgili referanduma gidilmesi çağrısında bulundu.
2017’de de aile birleşimi için yasak çağrısı yaptı
Le Pen, 2017 yılında düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de aile birleşimi ile oturum kartı elde edilmesine bir son vermek istediğini söylemişti. Le Pen, ailenin yeniden birleşmesine ve vatandaşlığın otomatik olarak kazanılmasına olanak sağlayan tüm hükümlere son verilmesi gerektiğini söylemişti.













































