Türk Hava Yolları, uçuş ve lounge hizmetlerinde önemli bir değişikliğe giderek Coca-Cola ürünlerini menüden çıkardı. Yeni dönemde yolculara Pepsi grubuna ait içecekler sunulacak.
Türk Hava Yolları’nda içecek hizmetlerine yönelik dikkat çeken bir değişiklik hayata geçirildi. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından dünya genelinde büyüyen boykot çağrıları ve kamuoyundaki hassasiyetler sonrası THY’nin, Coca-Cola ürünlerini ikram listesinden çıkardığı ve Pepsi ile anlaşmaya vardığı belirtildi.
Tüm uçuşlarda yeni dönem başladı
Alınan karar kapsamında THY’nin iç hat seferleri, dış hat uçuşları ve özel yolcu salonlarında sunulan içecek menüsü değiştirildi. Daha önce servis edilen Coca-Cola ürünlerinin yerine Pepsi grubuna ait içeceklerin dağıtımına başlandığı ifade edildi.
Şirketin günlük operasyonunda yaklaşık 100 tona yakın içecek tüketildiği belirtilirken, yapılan değişikliğin yalnızca marka tercihiyle sınırlı kalmadığı, aynı zamanda tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde de kapsamlı bir dönüşümü beraberinde getirdiği kaydedildi.
Boykot tartışmaları sonrası geldi
Kararın, özellikle İsrail’in Gazze saldırıları sonrası birçok ülkede gündeme gelen boykot kampanyalarının ardından alınması dikkat çekti. Sosyal medyada kısa sürede geniş yankı uyandıran gelişme, bazı kullanıcılar tarafından desteklenirken bazı kesimler ise ticari kararın siyasi tartışmaların merkezine taşındığını savundu.
THY cephesinden konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, yeni içecek markalarının birçok uçuşta servis edilmeye başlandığı görüldü.
Lounge hizmetleri de değişti
Değişiklik yalnızca uçak içi ikramlarla sınırlı kalmadı. İstanbul başta olmak üzere THY’nin işlettiği lounge alanlarında da Pepsi ürünlerinin servis edilmeye başladığı öğrenildi. Böylece şirketin tüm operasyonlarında tek marka üzerinden yeni bir içecek politikası uygulanmaya başlandı.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.












































