Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, gurbetçilerin son üç yıldır Türkiye’ye yalnızca ziyarete geldiğini, gayrimenkul yatırımından uzak durduğunu söyledi.
Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, gurbetçilerin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yaz da Türkiye’ye geldiğini, ancak gayrimenkul alımına yönelmediklerini belirtti.
“Gurbetçiler Son 3 Yıldır Sadece Ziyaretlerini Yapıp Gidiyor”
Atasoy, “2023 ve 2024’te olduğu gibi 2025 yılında da gurbetçilerimizden konut veya arsa yatırımı göremedik. Eskiden arsa ya da konut almak isteyen gurbetçilerimiz gelmeden önce bizlerle iletişime geçer, araştırma yaptırırdı. Ancak son üç yıldır yalnızca ziyaretlerini yapıp geri dönüyorlar” dedi.
“Kayseri Uygun Ama Yine de Pahalı Geliyor”
Atasoy, gurbetçilerin gayrimenkul fiyatlarını yüksek bulduğunu aktararak, “Kayseri aslında Türkiye geneline göre ucuz bir şehir. Fakat gurbetçilerimiz, yurt dışındaki kazançlarının da eskisi kadar iyi olmadığını söylüyor. Bu nedenle fiyatlar onlara pahalı geliyor” ifadelerini kullandı.
“Gayrimenkul Almanın Tam Zamanı”
Emlak piyasasının maliyetler nedeniyle yükselmeye devam edeceğini vurgulayan Atasoy, “Vatandaşlarımızın ve gurbetçilerimizin zaman kaybetmeden gayrimenkul almalarını öneriyoruz. Fiyatların durağan olduğuna güvenmesinler. Maliyet arttıkça ister sıfır ister ikinci el konut olsun fiyatlar da yükseliyor. Bu yüzden gayrimenkul almanın tam zamanı” şeklinde konuştu.













































