Türkiye Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre kafe ve restoranlarda masa, servis ve kuver adı altında tüketiciden zorunlu ek ücret alınamayacak.
Türkiye’de kafe ve restoranlarda son dönemde sıkça tartışma konusu olan masa ve servis ücreti uygulamalarına yönelik önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tüketici şikayetleri etkili oldu
Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde kafe ve restoranlarda 20 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkan masa ve servis ücretleri, tüketicilerin tepkisini çekiyordu. Artan şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı, haksız kazanç olarak değerlendirilen bu uygulamalar için düzenleme hazırladı.
Zorunlu ek bedellere son
Yayımlanan düzenlemeye göre lokanta, kafe, restoran, pastane ve benzeri yiyecek-içecek hizmeti sunulan işletmelerde tüketiciden servis ücreti, masa ücreti, kuver ücreti ya da benzeri isimler altında herhangi bir ilave ödeme talep edilemeyecek.
Resmi Gazete’de yayımlandı
Resmi Gazete’de yer alan kararda, tarife ve fiyat listesinde belirtilen bedeller dışında farklı bir ücret alınamayacağı vurgulandı. Düzenlemede, “Tüketiciden servis, masa, kuver ve benzeri herhangi bir isim altında ilave ödeme talep edilemez” ifadelerine yer verildi.
Yeni uygulamayla birlikte, tüketicilerin menüde yer alan fiyatlar dışında sürpriz bedellerle karşılaşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.













































