Fransa Eğitim Bakanlığı, gençlere dijital şiddetle mücadeleyi anlatmak amacıyla Netflix dizisini okul müfredatına alacaklarını duyurdu.
Sosyal medyadaki kadın düşmanlığının hem kadın hem erkek öğrenciler üzerindeki etkilerini ele alan İngiliz mini dizisi “Adolescence” (Ergenlik, Netflix dizisi) Fransa’da eğitim aracı olarak sınıflara girmeye hazırlanıyor.
Lise düzeyindeki öğrencilere anlatılacak
Eğitim Bakanı Élisabeth Borne, dizinin yapımcılarının Fransız hükümetine kullanım hakkı verdiğini ve dizinin lise düzeyinde derslerde işleneceğini duyurdu.
Borne’un açıklamasına göre, Eğitim Bakanlığı diziye dayalı beş farklı eğitim oturumu hazırlayacak. Bu oturumlar, öğrencilerin dizide işlenen konularla yüzleşmelerine ve bu sorunları tartışmalarına olanak tanıyacak.
Öğrencilerde farkındalık oluşturulmak isteniyor
Bakan Borne, X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Şiddet, sosyal medya kullanımı ve psikolojik sorunlar gibi durumları ele alan bu dizi, öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve onlara destek sunmak açısından güçlü bir eğitim aracı,” dedi.
Halihazırda Birleşik Krallık’ta bazı ortaöğretim kurumlarında kullanılan dizi, Borne’a göre gençlerin karşılaştığı şiddet biçimlerini son derece gerçekçi bir şekilde yansıtıyor. Fransa’da dördüncü sınıftan (13-14 yaş) itibaren gösterilecek diziden alınan bölümler, özel olarak hazırlanan öğretim materyalleri eşliğinde sunulacak.
Kadın düşmanı ağlarla mücadele
Radio France Internationale’in aktardığına göre, Borne, bu girişimin gençleri “ekran bağımlılığı, çevrimiçi şiddetin normalleşmesi ve kadın düşmanı ideolojilerin yükselişi” karşısında bilinçlendirmeyi hedeflediğini vurguladı.
YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.
Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…











































