Fransa’da ekonomik kaygı olmadan yaşamanın maliyeti ne kadar?

Fransa'da ekonomik kaygı olmadan yaşamanın maliyeti ne kadar?
Fransa'da ekonomik kaygı olmadan yaşamanın maliyeti ne kadar?
Reklam

Fransa’da ekonomik kaygı olmadan yaşamanın maliyeti ne kadar? Bu sorunun cevabını ünlü ekonomist Pierre Concialdi verdi. 

Fransa’da ekonomik kaygı olmadan yaşamanın maliyeti ne kadar? Fransa’daki yüksek enflasyon, satın alma gücünü azaltarak başta gıda ve enerji olmak üzere yaşam pahalılığını etkiliyor.

“Fransızların üçte biri yeterli maaş alamıyor”

Fransız halkının üçte birinin rahat yaşamak için yeterli maaşı olmadığını söyleyen İktisatçı Pierre Concialdi, ülkede yaşayan bir vatandaşın para kaygısı gütmeden yaşaması için minimum kazanması gereken aylık maaşı açıkladı.

Onclick Popunder

Ekonomist Pierre Concialdi’nin araştırmaları, tek bir kişinin rahat yaşamak için en az ayda net 1.630 Euro maaşa ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Peki ya aileler?

2 çocuklu bir ailenin en az 3.744 Euro net geliri olmalı

Pierre Concialdi’ye göre, iki çocuklu bir çift Fransa’da düzgün bir yaşam sürmek istiyorsa, aylık gelirlerinin 3 bin 744 Euro olması gerekiyor. Çocuksuz bir çift için bu rakamın aylık 2 bin 273 Euro olması yeterken Tek ebeveynli bir ailenin, düzgün yaşamak için net 3 bin 3 Euroya ihtiyacı var.

Emekliler için 1.836 Euroya ihtiyaç var

Tek başına yaşayan bir emeklinin düzgün bir yaşam sürmesi için 1.836 Euroya ihtiyacı olduğunu söyleyen Pierre Concialdi, emekli bir çiftin ise gelirinin ayda 2 bin 540 Euro gelirinin olması gerektiğini söyledi.

Öte yandan çalışmada Fransa’nın bölgeleri ve şehirleri arasındaki farklara ilişkin detaylara yer verilmedi.

Norveç’te yılda 109 bin Euro kazananlar rahat hayat sürebiliyor

Diğer Avrupa ülkelerinde ise durum şöyle; Almanya’da para kaygısı olmadan yaşamak için yıllık yaklaşık 76 bin 370 Euro’luk bir gelire ihtiyacınız var. Avrupa’nın en üst sıralarında yer alan Norveç’te ise yılda 109 bin 700 Euro kazananlar rahat hayat sürerken İsviçre 107 bin 850 Euro kazanmak gerekiyor.

YASAL UYARI: Bu haberin yayın hakkı www.arti33.com sayfasına aittir. Fransa hariç haberin linki kaynak gösterilerek paylaşılabilir.

Tüm gelişmelerden haberdar olmak için Artı33’ü Facebook @arti33com, Twitter @haberarti33 ve Instagram’da @haberarti33 takip edin…

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz