Dünya korona aşısını bulan gurbetçi Türk çifti konuşuyor

Reklam

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs aşısı üzerinde çalışan Prof. Dr. Uğur Şahin’in şirketi BioNTech, yüzde 90’ın üzerinde başarı sağlandığını açıkladı.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech’in koronavirüse karşı geliştirmekte olduğu BNT162b1 adlı aşı adayının virüse karşı yüzde 90’dan fazla etkili olduğu açıklandı. Aşı adayının 6 ülkede 43 bin 538 kişi üzerinde test edildiği belirtilen açıklamada, denemelerde şimdiye kadar ciddi bir güvenlik endişesi ortaya çıkmadığı vurgulandı.

Açıklamada, bu ayın sonunda acil durum onayı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’ne başvurulmasının planlandığı ifade edildi. BioNTech, daha önce yaptığı açıklamada, 2020 sonuna kadar küresel olarak 100 milyon ve 2021 sonuna kadar yaklaşık 1,3 milyar doz aşı daha üretmeyi planladığını duyurmuştu.

Onclick Popunder

Açıklamayla birlikte BioNTech’in hisse senetleri borsada büyük değer kazandı.

Dünya korona aşısını bulan gurbetçi Türk çifti konuşuyor.

UĞUR ŞAHİN: BU BİR ZAFERDİR!
Açıklamada görüşlerine yer verilen BioNTech Üst Yöneticisi (CEO) ve Kurucu Ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, küresel olarak aşının 3. aşama çalışmalarının ilk ara analizinin, aşının “Kovid-19’u etkili bir şekilde önleyebileceğine dair kanıt sağladığını” belirterek, “Bu inovasyon, bilim ve küresel iş birliği çabaları için bir zaferdir.” ifadesini kullandı.

Şahin, “10 ay önce söz konusu aşıyı bulma yolculuğuna çıktığımızda başarmayı arzuladığımız şey buydu. Özellikle bugün, hepimiz salgında ikinci bir dalganın ortasındayken ve birçoğumuz kısıtlamalara maruz kalırken, bu salgını sona erdirme ve hepimiz için normallik duygusunu yeniden kazanma yolunda bu dönüm noktasının ne kadar önemli olduğunu daha fazla anlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYAYI KURTARAN TÜRKLER!
Aşıyı geliştiren BioNTech’in kurucu ortakları Uğur Şahin ve Özlem Türeci için dünya basınında “Dünyayı kurtaran çift” haberleri manşetlere taşındı.

Almanya özellikle böyle bir aşının Almanya’da geliştirilmiş olmasının gururunu yaşarken, aşıya imza atan Prof. Uğur Şahin ile eşi Özlem Türeci’nin göçmen kökenli olması, son zamanlarda göçmenler aleyhine yaşanan tartışmaların ne kadar anlamsız olduğunu, işçi göçünün Almanya’ya ne kadar katkı sağladığını gösterdi.

DÜĞÜN GÜNLERİNDE BİLE ÇALIŞMIŞLAR
Uğur Şahin, kansere karşı kemoterapiyi geliştiren Alman tıp bilimcisi Paul Ehrlich’in hayatı üzerine seyrettiği bir belgesel filmden çok etkilendi ve tıp okumaya karar verdi. Köln Üniversitesinde tıp okuyan Şahin, Hamburg’ta tanıştığı eşi Dr. Özlem Türeci ile birlikte kanseri yenmek için hastalıklı hücrelere karşı savunmaya geçen antikorlar üzerinde çalışma yürütüyordu. Çiftler bu alanda kaydettikleri önemli gelişmeden ötürü ödüller aldı.

-Reklam- Bu Haberler de İlginizi Çekebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz